Hundesele eller halsbånd? - Hundevennen

Hundesele vs halsbånd: Hvorfor en sele kan være det beste valget for din hund

Leser Hundesele vs halsbånd: Hvorfor en sele kan være det beste valget for din hund 6 minutter Neste Hundesakser for enhver hundeier

Når det kommer til å velge det rette utstyret for din firbente venn, er valget mellom en hundesele og et halsbånd en viktig avgjørelse. Begge alternativene har sine fordeler, men stadig flere hundeeiere vender seg til seler av ulike grunner. La oss se nærmere på hvorfor en hundesele kan være det beste valget for din hund.

1. Bedre kontroll og redusert belastning

En hundesele gir bedre kontroll over hunden din under turer. Den distribuerer trykket jevnt over brystet og ryggen, i motsetning til et halsbånd som kan legge trykk på hundens hals. Dette kan være spesielt viktig for hunder som har tendens til å trekke i båndet. Selen reduserer belastningen på halsen og gir dermed en mer behagelig opplevelse for hunden din.

2. Forebygging av skader

Spesielt for små raser, hunder med kort nese eller eldre hunder, kan halsbånd føre til pusteproblemer eller skader på halsen. En sele eliminerer denne risikoen ved å fordele trykket jevnt over kroppen. Dette er spesielt viktig for hunder som lider av luftveissykdommer eller har tidligere skader.

3. Perfekt for trening og kontroll

Hundeseler gir bedre støtte under trening og læring av grunnleggende kommandoer. Selen gir deg bedre kontroll når du leder hunden gjennom ulike øvelser. Den er også et ideelt valg for hunder som har en tendens til å trekke, da du enkelt kan rettlede hunden uten å risikere ubehag eller skade.

4. Mer komfortabelt for hunden

Det er ingen tvil om at seler er mer komfortable for hunden din sammenlignet med stramme halsbånd. Halsbånd kan føles ubehagelige eller begrensende, spesielt for hunder som har sensitiv hud eller tendens til å gnage på båndet. En sele gir hunden din bevegelsesfrihet og komfort, noe som kan bidra til en mer positiv opplevelse under turer.

5. Passer ulike hundetyper

Uansett om hunden din er stor eller liten, aktiv eller rolig, finnes det en sele som passer. Seler kommer i ulike størrelser og stiler for å imøtekomme behovene til forskjellige hunderaser og personligheter. Du kan velge en sele som passer perfekt til din hunds størrelse og kroppsform.

I konklusjonen kan det sies at hundeseler har en rekke fordeler som gjør dem til det beste valget for mange hunder. De gir bedre kontroll, reduserer risikoen for skader, er mer komfortable og passer til ulike hundetyper. Det er viktig å huske at hver hund er unik, så det kan være lurt å prøve ut begge alternativene for å se hva som fungerer best for din firbente venn. Uansett hva du velger, er det viktigste å sørge for at både du og hunden din har en trygg og behagelig opplevelse under turene deres.

Hundesele er et tryggere og mer behagelig alternativ til å bruke halsbånd til utendørsaktiviteter med hunden din. Hundesele gjør det mulig å løpe med hunden og er godt egnet dersom hunden trekker litt.

Hva er en hundesele?

En hundesele er et alternativ til halsbånd, da det gir mer støtte til hundens kropp og lar deg kontrollere hunden og lede den uten å forårsake ubehag eller smerte. Hundesele er det ideelle for hundesport som canicross, skikjøring og hundekjøring. Derfor anbefaler vi den også til daglig aktivitet. De består av en serie stropper som omgir hundens kropp. Selvfølgelig er ikke alle hundeseler designet for hundesport, og noen fordeler kanskje ikke spenningen fra trekk over hundens kropp jevnt.

Forskjell på hundesele 

Y-Sele: Passer godt for all type aktivitet, der det også kan være litt trekk. Fronten ligger mot brystet og hindrer ikke bevegelighet. Trykk HER for å se en av våre Y-seler.

H-sele: Passer de fleste aktiviteter og noe trekk. Fin sele dersom man skal løfte på hunden, som f.eks om sommeren i båt eller i vann. Trykk HER for å se en av våre H-seler

Brukssele: Dette er en hverdagssele som er enkel å ta av og på. Flere av denne typen har også håndtak på toppen, som gjør det enklere å løfte hunden. Justeringene på brystkassen gjør bruksselen egnet for enhver hunderase. "BUDDY" hundeselen er eksempel på en brukssele

Trekksele - Racing-sele: Ofte produsert i nylon, noe som gjør den bedre egnet til å tåle kuldegrader. Denne selen er designet for sledehunder og passer best til hunder med bred brystkasse og muskuløs kropp, som Husky. Trekksele - racing-selen kommer med reflekterende striper for å gjøre hunder synlige om natten. Står du på langrenn eller ski med hunden, er denne type sele å anbefale, dersom hunden skal trekke deg mye. Hvis du er usikker på hvilken størrelse som passer for hunden din, anbefaler vi å velge større størrelse, da den kan justeres slik at den passer perfekt til hundens kropp. Trykk HER for å se vår trekksele.

Hodegrim/snutesele som hundesele - en hodegrime er en spesiell type halsbånd som er en hodesele / snutesele for hunden din, designet for å trekke snuten til hunden din til siden hvis den begynner å trekke. Man kobler på kobbel i feste og kan trekke snuten til side, slik at hundens hode trekkes enkelt til siden. Hodegrimen er utmerket for å trene større hunder som potensielt kan skade deg med trekkingen. Brukes i kombinasjon med hundesele eller halsbånd. Du finner den ved å trykke HER 


Bruk av en hundesele

En hundesele kan brukes til ulike aktiviteter, fra å gå eller løpe med hunden din, til å prestere i løp og hundesport. Hundesele er ideelle for å dempe enhver trekkatferd når du tar med hunder på tur eller joggetur. De vil stoppe hunden fra å skade seg selv når den trekker sterkt, mens bare et halsbånd kan være ubehagelig for en trekkende hund.

Hundesele lar også hunder trekke tunge lass. Hvis du vurderer å drive med hundesport med hunden din, vil det første trinnet være å investere i riktig utstyr, dette inkluderer en hundesele.

Trenger hunden min en hundesele?

Trekkeatferd kan være ganske farlig hvis hunden din bare har på seg et standard halsbånd. Hundens halsbånd vil presse nakken, noe som fører til en potensiell luftrørskollaps. Hvis hunden din kveles og gisper ofte, besøk veterinæren din for å sjekke at den ikke lider av luftrørskollaps.

Små hunder har svakere nakke, noe som gjør seler mer egnet for kroppen deres enn en standard halsbånd. Hodegrimer kan være nødvendig for å kontrollere større hunder mens de går og er et utmerket treningsverktøy. 

Skal jeg ikke bruke halsbånd?

Nei, du skal ikke slutte med å bruke halsbånd til hundene, men dersom hunden trekker eller den er i aktivitet som kan føre til harde rykk, anbefaler vi å bruke en hundesele. Halsbånd er fint å bruke i alle situasjoner, slik at man lett kan ta  kontroll på hunden om det skulle være behov.

Håper dette innlegget er nyttig!

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.